Γερμανικά

Η γερμανική γλώσσα (deutsche Sprache) ανήκει στην ομάδα των δυτικών γερμανικών γλωσσών που περιλαμβάνει επίσης τα Αγγλικά, τα Ολλανδικά και τα Αφρικάανς.
Ανά τον κόσμο το Γερμανικά ομιλούνται περίπου από 105 εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική γλώσσα και επίσης σχεδόν από 80 εκατομμύρια ομιλητές ως μη-μητρική γλώσσα. Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλον τον κόσμο.

Ομιλείται στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελβετία, καθώς επίσης στο Λουξεμβούργο και στο Λιχτενστάιν, ενώ αποτελεί μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα Γερμανικά αποτελούν μια ιδιαίτερα προσιτή γλώσσα για τον ελληνόφωνο μαθητή. Έχει τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική. Τα Γερμανικά εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά με τη γλώσσα μας τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης ,γεγονός που καταρρίπτει το μύθο ότι η εκμάθηση της Γερμανικής είναι δύσκολη.

Η Γερμανία έχοντας περίπου 350 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσφορές σπουδών στην Ευρώπη.

Πολλά από τα γερμανόφωνα Πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας και θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο.

Τα Γερμανικά που είναι η γλώσσα του Γκαίτε, του Κάφκα, του Μότσαρτ, του Μπαχ και του Μπετόβεν προσφέρουν απόλαυση της λογοτεχνίας, της μουσικής, της τέχνης και της φιλοσοφίας  διαβάζοντας και ακούγοντας τα λογοτεχνικά και μουσικά αριστουργήματά των προαναφερθέντων  στην αυθεντική τους γλώσσα.

Τέλος, αν τα Αγγλικά αποτελούν ένα “must”, τα Γερμανικά αποτελούν σίγουρα ένα “plus” σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο παγκοσμιοποιούμενο περιβάλλον. Παρότι η γνώση της αγγλικής θεωρείται σήμερα αυτονόητη, οι δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας βελτιώνονται σημαντικά με τη γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας και μάλιστα της Γερμανικής που εξακολουθεί να είναι δεύτερη στη λίστα προτιμήσεων.

Μαθήματα για Ενήλικες
 
Προγράμματα Ενηλίκων
Μαθήματα για Παιδιά & Εφήβους
 
Προγράμματα Παιδικά
Διπλώματα Γερμανικής Γλώσσας
 
Διπλώματα Γερμανικής Γλώσσας