Ισπανικά

Τα ισπανικά (español) ή καστιλιανικά (castellano) είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα. Είναι η ευρύτερα ομιλούμενη ρομανική γλώσσα και σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο σε αριθμό ομιλητών σαν μητρική γλώσσα.Η ισπανική είναι μια πολύ σημαντική γλώσσα του κόσμου όσον αφορά τον αριθμό ομιλητών,την εξάπλωσή της στην Υφήλιο,την θέση της σήμερα καθώς και τις προοπτικές της για το μέλλον. Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 550 εκατομμύρια ανθρώπους. Θεωρείται η δεύτερη πιθανώς σημαντική γλώσσα μετά την αγγλική σε ό,τι αφορά τον δυτικό κόσμο, λόγω της αυξανόμενης οικονομίας του ισπανόφωνου κόσμου, της επιρροής της στη μουσική βιομηχανία και την παγκόσμια λογοτεχνία και φυσικά χάρη στην αυξανόμενη χρήση της στις ΗΠΑ μια και η εκμάθηση της Ισπανικής γλώσσας στις Η.Π.Α αλλά και την Βραζιλία είναι υποχρεωτική.

Γλωσσολογικά, ανήκει στην οικογένεια των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, ενώ πιο συγκεκριμένα ανήκει στην ομάδα των Ιταλικών γλωσσών.

Τα ισπανικά είναι βασική γλώσσα στους διεθνείς οργανισμούς όπως ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΕΕ και αποτελεί  ένα δυνατό «χαρτί» για εργασία στην Ελλάδα ή σε Ισπανόφωνη χώρα και για σπουδές ή Erasmus στην Ισπανία.

Όλα αυτά, αναδεικνύουν τη δυναμική της Ισπανικής γλώσσας, τόσο σήμερα, όσο και στα χρόνια που πρόκειται να έρθουν. Σύμφωνα με το Instituto  Cervantes υπολογίζεται ότι μέχρι το έτος 2050, 600 εκατομμύρια άτομα θα μιλούν ισπανικά παγκοσμίως. Ακόμα σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, τα ισπανικά είναι η τρίτη χρησιμοποιούμενη παγκοσμίως γλώσσα στο internet.

Μαθήματα για Ενήλικες
 
Προγράμματα Ενηλίκων
Μαθήματα για Παιδιά & Εφήβους
 
Προγράμματα Παιδικά
Διπλώματα Ισπανικής Γλώσσας
 
Διπλώματα Ισπανικής Γλώσσας