Ιταλικά

Τα ιταλικά είναι λατινογενής γλώσσα, άμεση διάδοχος της διαλέκτου της Φλωρεντίας, ανήκει στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στην Ιταλία. Χωρίζεται σε πολλές διαλέκτους και μεγάλα τμήματα του ιταλικού πληθυσμού είναι στην ουσία δίγλωσσοι, μιλώντας την επίσημη ιταλική γλώσσα και την τοπική διάλεκτο. Από τις Ρομανικές γλώσσες τα Ιταλικά θεωρούνται γενικά πως είναι η γλώσσα με την πιο στενή ομοιότητα με τα Λατινικά υπό όρους λεξιλογίου, αν και τα Ρουμανικά συντηρούν πιο στενά τη γραμματική των Κλασικών Λατινικών και τα Σαρδηνιακά είναι τα πιο συντηρητικά υπό όρους φωνολογίας.

Τα ιταλικά είναι μία από τις τέσσερις επίσημες γλώσσες της Ελβετίας και μιλιούνται στα καντόνια του Γριτζιόνι και Τιτσίνο .Επίσης στην Ιστορία της Σλοβενίας ,την Κροατία ,την Κορσική και άλλες περιοχές της Γαλλίας, την Αμερική, βόρεια και νότια και πρώην αποικίες της Ιταλίας στην Αφρική όπως η Λιβύη, η Αιθιοπία, η Ερυθραία και η Σομαλία. Επιπλέον μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού της Αλβανίας και του παραθαλάσσιου Μαυροβουνίου γνωρίζουν ιταλικά.

Από τις νεολατινικές γλώσσες είναι η μοναδική που διατήρησε τη διάκριση ανάμεσα σε μακρά και βραχέα φωνήεντα που είχαν τα λατινικά και στο λεξιλόγιο είναι πιο κοντά σ’ αυτά από ότι οι άλλες γλώσσες. Η λεξικολογική ομοιότητα με τα γαλλικά είναι 89%, τα σαρδηνιακά 87%, τα καταλανικά  85%, τα ισπανικά 82%, τα πορτογαλικά επίσης 82%, τα ραιτορομανικά 78% και με τα ρουμανικά 77%.

Μαθήματα για Ενήλικες
 
Προγράμματα Ενηλίκων
Μαθήματα για Παιδιά & Εφήβους
 
Προγράμματα Παιδικά
Διπλώματα Ιταλικής Γλώσσας
 
Διπλώματα Ιταλικής Γλώσσας