Μαθήματα Ρωσικών για παιδιά

 Ίσως τα Ρωσικά να μην είναι ακόμα η δημοφιλέστερη γλώσσα , διαλέγοντας όμως τη γλώσσα  αυτή  για το παιδί σας, του παρέχετε ένα πλεονέκτημα που λίγοι στην ηλικία του θα έχουν το οποίο θα βοηθήσει και στη μελλοντική επαγγελματική του πορεία.

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται ποια είναι η κατάλληλη επιλογή μιας  δεύτερης  ή και μιας τρίτης  ξένης  γλώσσας για να ξεκινήσει το παιδί τους. Η εκμάθηση μιας  γλώσσας όπως τα Ρωσικά είναι ένα πολύτιμο εφόδιο για την μετέπειτα ζωή και επαγγελματική τους αποκατάσταση. Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι  μαθητές είναι σε θέση να αφομοιώσουν συντακτικά και γραμματικά φαινόμενα σε περισσότερες από μία ξένες γλώσσες μιας και το νεαρό της ηλικίας τους, τους επιτρέπει να τα συγκρατούν με ιδιαίτερη ευκολία.

Τα διδακτικά βιβλία που χρησιμοποιούνται είναι γραμμένα από ρώσους συγγραφείς και ειδικά σχεδιασμένα  για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών μας στα πρώτα τους βήματα στην εκμάθηση Ρωσικών και στην προετοιμασία για την απόκτηση ενός ή περισσοτέρων διπλωμάτων  Ρωσικών σε επόμενα στάδια.

Τα Μαθήματα Ρωσικών για Παιδιά και Εφήβους γίνονται σε ολιγομελή τμήματα 4-6 ατόμων, δίνεται έμφαση στην προσωπική προσπάθεια και δημιουργικότητα των μαθητών, ενθαρρύνοντας έτσι την ομαδικότητα, τον συναγωνισμό και την ευγενή άμυλα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

ΕΠΙΠΕΔΑ Α1, Α2, Β1, Β2, C1 και 2

A1 Τάξη Ρωσικών: «Στοιχειώδης γνώση της ρωσικής γλώσσας» Eπίπεδο  A1

Ο κάτοχος του διπλώματος αυτού διαθέτει ένα επίπεδο γνώσεων, το οποίο του επιτρέπει  να εκφραστεί και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες απλών διαλόγων και σε ένα περιορισμένο αριθμό καταστάσεων στην καθημερινή του ζωή. Για την απόκτηση του διπλώματος αυτού απαιτείται η γνώση περίπου 700-800 λέξεων και ο σπουδαστής είναι σε θέση να αποκτήσει το αρχικό δίπλωμα σε ένα μόλις ακαδημαϊκό έτος.Όριο ηλικίας για συμμετοχή στις εξετάσεις – 12 χρόνια.

A2 Τάξη Ρωσικών: «Βασική γνώση της ρωσικής γλώσσας» Eπίπεδο A2

Αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής διαθέτει αρκετές γνώσεις ώστε  να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας. Επίσης είναι σε θέση να διαβάσει πρωτότυπα κείμενα του Τσέχωφ. Για την απόκτηση του διπλώματος αυτού απαιτείται η γνώση περίπου 1200-1300 λέξεων.

Όριο ηλικίας για συμμετοχή στις εξετάσεις – 12 χρόνια.

Β1 Τάξη Ρωσικών: «Μέτρια γνώση της ρωσικής γλώσσας» Επίπεδο B1

Κατοχυρώνει ότι ο σπουδαστής διαθέτει καλές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Με τις γνώσεις αυτές είναι σε θέση να εκφράζεται γραπτά και προφορικά με σαφήνεια πάνω σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Παράλληλα κατανοεί κείμενα επιστημονικού ενδιαφέροντος, παραμύθια του Πούσκιν, μυθιστορήματα του Τολστόι.. Η φοίτηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ρωσίας προϋποθέτει την απόκτηση του διπλώματος αυτού, ενώ είναι χρήσιμο και για εύρεση εργασίας. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 2300-2500 λέξεων. Όριο ηλικίας τα 14 χρόνια.

Β2 Τάξη Ρωσικών: «Καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας» Επίπεδο Β2

Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει πολύ καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί πολύπλοκα κείμενα και να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια στο κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 10.000 λέξεων.

Όριο ηλικίας τα 14 χρόνια.

C1 Τάξη Ρωσικών: «Πολύ καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας» Επίπεδο C1

Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει άριστες γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί πρωτότυπα λογοτεχνικά κείμενα, να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια, να εκπονεί επιστημονική έρευνα. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 12.000 λέξεων. Ο κάτοχος του διπλώματος αυτού μπορεί να εργαστεί επίσημα ως μεταφραστής, συντάκτης και διπλωμάτης σε οποιαδήποτε ρωσική εταιρεία.Όριο ηλικίας τα 16 χρόνια.

C2 Τάξη Ρωσικών: «Άριστη γνώση της ρωσικής γλώσσας» Επίπεδο C2

Ο σπουδαστής ο οποίος έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα τετάρτου επιπέδου είναι σε θέση  να χειρίζεται ελεύθερα τη γλώσσα, σε επίπεδο που προσεγγίζει τη μητρική του. Επιπλέον ο κάτοχος του διπλώματος αυτού είναι σε θέση να διδάξει τη ρωσική γλώσσα και μπορεί να παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές σε όλους τους κλάδους στα Ρωσικά. Όριο ηλικίας τα 16 χρόνια.

Λειτουργούν  τμήματα παιδικά, εφηβικά  και παρέχεται η δυνατότητα στους σπουδαστές με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών ακόμα και από τον πρώτο χρόνο να αποκτήσουν διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία γλωσσομάθειας .

Ο παρακάτω πίνακας έχει σκοπό να σας ενημερώσει για τα διπλώματα που προσφέρονται στην ρωσική γλώσσα και τη διαβάθμισή τους με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς στον τομέα των Γλωσσών.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΕΠΑ